Golf

Het gebied rond Begur en Pals werd in 2000 uitgeroepen tot meest veelbelovende golfregio ter wereld.

Comfortvilla is een samenwerking aangegaan met de twee meest nabijgelegen golfbanen. Hierdoor kunnen de gasten van comfortvilla een zeer aantrekkelijke kortingen van 15% tot 20% krijgen op de greenfee, op vertoon van de ‘Comfortvilla-golfpas’. Deze golfbanen zijn:

Golf Platja de pals – www.golfplatjadepals.com

Empordagolf –  www.empordagolf.com

Door de combinatie van prachtige pijnboom-bossen en glooiende duinen vindt u op deze golfbanen een uitdagende combinatie van een links-baan en een bosbaan. Samen met prachtige uitzichten over het gebied zult u op deze banen genieten van al het goede dat deze golfregio te bieden heeft.

IMG_0542

Daarnaast zijn er nog een zestal andere golfbanen in de directe omgeving:

1. Club de Golf d’Aro – Mas Nou www.golfdaro.com

2. Club de Golf Costa Brava www.golfcostabrava.com

3. Golf Girona www.golfgirona.com

4. PGA Golf de Catalunya www.pgacatalunya.com

5 Torremirona Golf Club www.ca.torremirona.com

6. Peralada Golf www.golfperalada.com 

Duiken

 

Costa brava betekend grillige kust. Baaien met zandstranden worden afgewisseld met rotspartijen. Het water is helder en de omgeving van Begur is dan ook een bekende scuba spot. Er zijn vele duikcentres. Comfortvilla kan haar gasten een korting bieden van 10% bij een van de duikscholen; Diving School Costa Brava. divingcostabrava

Voor de meer gevordenden is een trip naar de Medes Eilanden een must. Deze eilanden liggen pal voor de kust van het havenplaatsje L’Estartit, iets noord van Begur. De eilanden zijn  een beschermd natuurgebied en rondom de eilanden is een prachtig en kleurrijk duikgebied.

Andere duikadressen direct in de buurt van Begur zijn:

1. begurdive

2.gymsub

 

 Watersport

 

Voor het beoefenen van de watersport zijn er in de omgeving van Begur vele mogelijkheden.

Zo is er op het lange strand van Playa de Pals een (wind)surf en catamaranschool. Daarnaast kunt u aldaar natuurlijk ook uw eigen boards, catamaran of boot stallen of gewoon het een en ander huren; van kano tot hobbycat 16. Het adres. capgirel.

Ook is er de mogelijkheid tot het huren van een RIB of speedboot in Tamariu: pacoboats

 

Paardrijden

 

In het bos tussen Playa de Pals en Begur kunt u in de vrije natuur een buitenrit maken. Naast een rustige buitenrit van bijvoorbeeld een uur voor de beginner is vooral buiten het hoogseizoen de rit van plusminus 2,5 uur naar het strand van Playa de Pals een must. U rijdt eerst een uurtje door het bos om vervolgens op het brede strand langs de zee ‘vol gas’ te geven. Deze buitenrit kunt u boeken bij hipicabegur

Overige

Verder zijn er nog legio mogelijkheden voor sportief vertier. Zo zijn er op de meeste stranden  kanos te huur. In de wijk van de villa zijn 2 tennisbanen naast een openbaar zwembad. Carten in de directe omgeving kan in l’Estartit en in Palamos. Kortom teveel om deze site volledig te maken.

Back To Top